Ziua Câmpului (I)- S.C.D.A. PITEȘTI (2020)

 

Ziua Câmpului la S.C.D.A Pitești a avut o organizare diferită comparativ cu anii anteriori, ca urmare a crizei cauzate de COVID19, evenimentele de vară din câmp s-au realizat la nivel intern.

 Efectele secetei prelungite și ale unui an foarte călduros, au avut un impact atât asupra culturilor semănate în toamnă (grâu și triticale), cât și asupra culturilor de primăvară.

 Asistăm la un sfârșit de primăvară complicat, marcat de o secetă prelungită și fenomene meteorologice deosebite (variații mari de temperatură zi-noapte, precipitații însoțite de căderi de grindină), ce anunță daune severe la culturile agricole.

 Câmpul de experiențe (ameliorare) pentru cerealele păioase al S.C.D.A Pitești cuprinde soiuri, linii de grâu și triticale cu material genetic autohton provenit de la I.N.C.D.A Fundulea.

 Cele 104 soiuri și linii de grâu și triticale, semănate în 300 parcele de 7 m.p. și 150 în parcele de 5 m.p. constituie baza pentru noile creații prin programul de ameliorare la grâu, cu experiențe înființate în toamna anului 2019.

 Folosind material genetic autohton provenit de la I.N.C.D.A Fundulea și material propriu, prin noile combinații ce vor fi realizate, avem ca obiectiv obținerea și promovarea propriilor creații de grâu.

 

 

 

Mai jos, sunt atașate imaginile din Câmpul Experimental-

 

Documente ataşate